CRO Battles BNB For Exchange Supremacy, BTC, XRP, FTM. 5 jul.

BTC en de grote altcoins bevinden zich nog steeds in het gebied van het bereik, maar er is ook elders beweging, waarbij de CRO de BNB inhaalt in de strijd van de uitwisselingen.

BTC

Bitcoin handelt in een bereik met enkele ondersteuningsniveaus in het spel op $8.700 en de langdurige weerstand op $10.000-10.350. BTC is in de afgelopen weken lager komen te liggen nadat de halvering van de buzz was verdwenen.

Een onderbreking van het $8.700 niveau zou negatief zijn omdat de volgende echte steun rond de $6-6.500 ligt. Dit is in het licht van de aandelen en grondstoffen die in lijn kunnen zijn voor een correctie.

Sentimentgegevens van IG laten zien dat beleggers extreem lang op olie en goud zitten, wat vaak gebeurt bij omslagpunten. Wanneer beleggers zwaar gepositioneerd zijn in een bepaalde richting betekent dit dat er meer posities zijn om af te wikkelen, wat de rally in de tegengestelde richting voedt.

Ondanks de trage koersactie moeten de cryptocrisisgelovigen de kortetermijnschommelingen van de markt negeren en zich richten op het grotere geheel. De markten willen misschien de Bitcoin aan de traditionele activa binden, maar er kan een moment komen waarop BTC en altcoins de verbinding verbreken. Als China een digitale valuta creëert met het oog op het ontkoppelen van SWIFT, dan zal er geen waarschuwing vooraf zijn voor wanneer de overstap plaatsvindt.

CRO

Crypto.com Ketting is rustig in de nummer 10 plek van de munten door de markt dop geglipt. CRO had een marktkapitalisatie van 23 miljoen dollar in 2019, maar is nu gestegen tot bijna 2 miljard dollar.

Crypto.com is een cryptocurrency exchange met Visa-kaarten, die beschikbaar zijn in Europa, de VS en Singapore.

De marktwaarde van CRO is nu £2.33 miljard en de munt staat nu slechts $70 miljoen achter Binance Coin, dus de twee beurzen strijden om de nummer één marktplaats voor cryptos te worden. De waardering lijkt scheef te zijn omdat Binance slechts 155 miljoen munten in omloop heeft en een meer ontwikkeld platform met derivaten en een grotere muntlijst, terwijl Crypto.Com een omloop heeft van bijna 18 miljard munten.

Ondanks de tekenen dat CRO mogelijk overgewaardeerd is ten opzichte van BNB, breekt de eerste op maandbasis uit de weerstand en wijst deze hoger uit.

BNB handelt momenteel op $15,50, maar de prijs wijst naar beneden in lijn met BTC. Als we een terugval zien in Bitcoin door lagere prijzen in aandelen en grondstoffen, dan zou BNB een goede koopoptie zijn in vergelijking met CRO, die minder ontwikkeld is als platform. Uiteindelijk zullen de volumes winnen en als we verdere adoptie zien in het publiek, dan is Binance beter gepositioneerd om te kapitaliseren en heeft het ook een grotere asset- en productselectie met futures en opties.

XRP

Ripple is de afgelopen weken lager komen te liggen en kijkt naar een aantal belangrijke weerstandsniveaus die in het verleden voor steun aan de munt hebben gezorgd. Als BTC nog meer verliezen zou zien, zou de XRP deze niveaus kunnen testen en zouden sommige aankopen een basis voor winst kunnen bieden.

We kunnen op de grafiek zien dat de volumes in XRP toenemen met een verdrievoudiging in juni en dit zou kunnen wijzen op een vroege ondersteuning rond deze lagere niveaus.

Ripple CEO heeft de regelgevers van de V.S. aangespoord om ,,op te voeren en in digitale munten te leunen,“ om het vallen achter China in de blokketenwereld te vermijden. Zijn tweet haalde een artikel aan dat suggereerde dat China’s digitale valuta de dollar kon ontgrendelen als ’s werelds dominante betalingssysteem.

De Amerikaanse financiële dominantie berust op de status van de dollar als wereldwijde reservevaluta en op de controle van het SWIFT-systeem (Society for Worldwide International Financial Transactions). De controle over dit systeem geeft de VS een hefboomwerking op andere landen en ook de mogelijkheid om financiële sancties af te dwingen. Dit zou niet mogelijk zijn als zij terrein zouden verliezen op een nieuw digitaal valutasysteem.

In andere analyses gelooft crypto-fanaat Anthony Pompliano dat het succes van Ripple zich niet automatisch vertaalt in XRP-winst.

Pompliano stelde dat Ripple een groot succes heeft geboekt als betalingsprotocol en dat het uitblinkt als een betalingsfirma op basis van blokketentechnologie. Maar, ondanks dit. XRP zal hier op de lange termijn misschien niet van profiteren.

„Wat ik niet begrijp, en ik denk dat waar ik ervoor kies om me niet met XRP bezig te houden, is dat ik niet begrijp waarom mensen het kopen en speculeren over toekomstige prijsbewegingen.“

Dit gaat samen met mijn eigen gedachten in de afgelopen jaren, waarin XRP een grensoverschrijdend betalingssysteem is, maar China heeft laten zien dat het de controle over de monetaire basis niet zal afstaan aan een particuliere derde partij.

FTM

Fantom was 40% hoger in de week na de aankondiging dat OKB, het nutssymbool van de OKEX beurs, zich aansloot bij het Fantom defi systeem.

Een verklaring zei:

OKB-houders krijgen via Fantom Finance toegang tot schuldposities met onderpand (collateralized debt positions, CDP’s), met de mogelijkheid om stablecoins in meerdere fiat-denominaties (USD, EUR, etc.) te slaan tegen OKB-onderpand.