Square’s Bitcoin Sales Hit Record $1.630.000.000 in Q3, overtreft de nieuwe levering van BTC.

Online betalingsoplossing Square zegt dat haar populaire betalingsplatform Cash App in het derde kwartaal van 2020 voor $1,63 miljard aan Bitcoin heeft verkocht.

In een Q3-rapport dat is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), zegt het bedrijf dat de crypto-activiteit van de detailhandelaars vanuit elke hoek toeneemt.

„De inkomsten en de brutowinst van Bitcoin (BTC) profiteerden van een toename van de Bitcoin-activiteit en het volume per klant“.

De hoeveelheid BTC die via de app wordt verkocht komt overeen met ongeveer 110.000 BTC op het moment van publicatie, wat aanzienlijk meer is dan de hoeveelheid Bitcoin die in hetzelfde tijdsbestek wordt gedolven. Capriole Investments-oprichter Charles Edwards zegt dat de cijfers laten zien dat Bitcoin op weg is naar een aanbodschok.

„Dit is enorm. Square verkoopt het dubbele van de Bitcoin die gemaakt is. …en nu doet PayPal hetzelfde. PayPal is bijna 3X Square. We weten al dat Grayscale een vergelijkbare omvang heeft. Dit is een Bitcoin-leveringscrisis. Base case: verwacht enorme prijsbewegingen van Bitcoin.“

Square maakte 32 miljoen dollar aan bruto winst op de verkoop van Bitcoin, een stijging van 15 miljoen dollar in het tweede kwartaal van het jaar.

Vorige maand, openbaarde het Vierkant het zijn collectief contant geld gebruikte om ongeveer $50 miljoen waarde van BTC te verwerven, aanhalend cryptocurrencies bij groot als bron van economische empowerment die zich op de doelstellingen van het bedrijf richt.

Square zegt dat het van plan is om de BTC voor de lange termijn vast te houden.
Bekijk het laatste nieuws

De in New York gevestigde financiële reus JP Morgan onthult dat grote investeerders hun kapitaal in Bitcoin (BTC) steken ten koste van goud.

Grayscale managing director Michael Sonnenshein deelde een grafiek uit een recent rapport van JP Morgan waaruit blijkt dat Bitcoin sinds oktober 2019 het edelmetaal in termen van vraag in het stof heeft laten staan.

„Wat het stromingstraject van oktober voor de Grayscale Bitcoin Trust nog indrukwekkender maakt, is het contrast met het equivalente stromingstraject voor gouden ETF’s, dat sinds medio oktober over het algemeen een bescheiden uitstroom heeft gekend. Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers die voorheen in gouden ETF’s investeerden, zoals familiekantoren, Bitcoin als een alternatief voor goud zouden kunnen zien“.

In het meest recente rapport wordt de bullish houding van de Amerikaanse bankgigant ten aanzien van de nummer één van de cryptokringen herhaald. In oktober zei JP Morgan dat een verschuiving in de demografie zal dienen als een rugwind in de beklimming van Bitcoin.

„De potentiële lange termijn upside voor bitcoin is aanzienlijk, omdat het intensiever concurreert met goud als een ‚alternatieve‘ valuta die we geloven, gezien het feit dat millennia na verloop van tijd een belangrijkere component van het beleggersuniversum zouden worden.“

JP Morgan benadrukt ook de functies van Bitcoin die de waarde ervan in de toekomst kunnen vergroten.

„Cryptocurrency’s krijgen niet alleen waarde omdat ze dienen als opslagplaats van rijkdom, maar ook vanwege hun nut als [een] betaalmiddel. Hoe meer economische agenten cryptocurrency’s accepteren als betaalmiddel in de toekomst, hoe hoger hun nut en waarde.